Thursday, 18 September 2014

Kenduri Kaweennn..

Bulan lepas, kami sekeluarga dapat jemputan kenduri kawen dari pakcik aku kat Johor….anak dia nak kawen….dah banyak kali dah pakcik aku buat kenduri, tapi baru kali ni, kami sekeluarga berkesempatan untuk pergi…sebenarnya, kejadian ni berlaku 2 minggu yang lepas…meriah kenduri kawen kat kampung…suker sangat….masih mengekalkan aktiviti rewang… kedua-dua pengantin sama cantik sama padan..dua-dua anak peneroka felda…kecik molek jer kedua-duanyer…teringat zaman masa muda-mudi dulu..hahahahahaha….

Gambar gelap sebab bawah khemah...sama pulak kaler baju ngan pengantin


 Pakcik aku tinggal kat Segamat…Felda apa ntah..aku pun lupa….tapi, seronok betul la masuk kampung pakcik aku tue…rumah bagak2 ko…jangan main2 dgn orang Felda…suasana tenang jer…..aman gitew…aku satu family pergi ngan mak, ayah & adik bongsu aku jer…angah & alang tak dapat ikut sebab masing-masing ada hal…so, takper la…meriah betul...kebetulan hari tu aku sampai lambat..lebih kurang dalam jam 3.00 petang..tapi orang masih tak putus2 lagi…dalam kul 4.00 petang,  hujan turun mencurah-curah…rahmat Allah S.W. T. …

Dek kerana aku sampai lambat & masa tue pulak hujan, aku hanya dapat tangkap 2 – 3 keping gambar je  dengan pengantin…gilew ko, dah la tepon aku ni stok balik anj*** jer…kang dek kerana tempias hujan yang menderu tue..trus black out…susah acik nak berselepot lagi pas ni.....

Mak & Ayah...
Masa ni, adik beradik mak dah start balik...jadi, yang tinggal kami sekeluarga jer...kami sampai lambat..kena la balik lambatkan..kalu balik cepat..melampau sangat ko...

Main sorang2 pun jadik...

Ni bukan atas suruhan yer...ni dia sendiri punya stail...



Ntah apa pesen ntah anak bujang aku ni..kalu disuruh ambik gambar...cenggini la kekdahnyer...nak kata otomen bukan..spiderman pun bukan..adoila...kesayangan sangat  ni...


Bukannya reti duduk diam anak aku ni....

Ayu tak?...wink!

Tue gambar candid yer...bukan saja2 buat miang...

Cak..

OK..yang ni memang dibuat2...bhaahahaha
Tuan Tanah & Adik Bongsu..



With Love


-Dee- 

10 comments:

  1. Replies
    1. Tue la...bila tang bergambar..tak dapat nak elakk...nak nyelit jer..

      Delete
  2. haaa...ko jwab yew sokLan from uR 1st eVerrrr FoLowerrrrsss (pRasan lahh snGt KaNssss)...yg bLooomink mcm FLowersss kekdah nyew...KuiiiKuiii....i Loike veRy D much pic yg CanDiD....tuuuuuut....CanDiD....maTew x tahan gitewww....HakHakHakkkkkk.....tahan apew tuuu YUNK ooittt...?????????....MiiaaaHaaaHaaaHaaaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. khennnnnnnnnn.......blooming laaaaa sgt nyer kan..kekdah nyer...huihiuhuihiu..

      Delete
  3. Thanks join segmen ABM :)
    Jom tengok senarai penyertaan di http://cerita-adindabaizuramazlan.blogspot.com/

    ReplyDelete